Vajmat och Stenträsk uppdatering!

Jag har fått några samtal den senaste tiden rörande hur det går med fiberutbyggnaden i Vajmat och Stenträsk. Jag har egentligen bara positiva nyheter att förmedla, just nu.

Arbetet med att koppla in kunder har gått med rasande fart och vi är egentligen inne i en fas där den tekniska utrustningen som ligger bakom allt och får fibernätet att fungera ska programmeras, justeras och anpassas för fibernätet som är byggt.

Vi har upptäckt några ovanliga dämpningar på fibernätet i Vajmat, men behöver få vår sändande utrustning på plats för att kunna avgöra var problemen egentligen ligger.

Även om det går väldigt bra just nu och vi egentligen bara sitter och väntar på att få ström framdraget till vår nya utrustning så törs jag inte hoppas på att allt flyter på utan några problem.

Det är förstås något man håller tummarna på att det ska göra, men då både Vajmat och Stenträsk är pilotprojekt för PON (Passivt Optiskt Nätverk) så är det mycket som är nytt för oss.

När vi fått igång utrustningen och kan mäta fibernätet så är det dock väldigt nära att allt är klart. Om vi får bra värden när utrustningen är på plats så är fibernätet driftsatt strax därefter.

Jag återkommer förstås med mer information så fort jag har något att dela med mig av.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *