Välkommen till projektsidan. Här kan du hitta information om såväl planerade som pågående projekt inom Jokkmokks Stadsnät.

Snabbhoppa till den avdelning du är intresserad av:

Planerade projekt.

När det gäller alla våra fiberprojekt så börjar dom alltid med en tanke eller en idé, som går över i en plan. När planen tar vid och är klar så hamnar dessa projekt i listan för planerade projekt.

Till skillnad från att bara vara en tanke så finns det oftast en ganska så klar bild av vad som behöver göras och arbetet har normalt sett påbörjats att göra planen till en verklighet innan den dyker upp i denna lista.

I detta stadium är det otroligt viktigt att vi får feedback i form av intresseanmälningar från dom som bor inom projektområdet.

Om vi inte får någon positiv respons så går projekten inte att genomföra och dom faller bort från listan.

Detta är förstås väldigt tråkigt. Men vi försöker ändå hålla hoppet uppe långt efter att vi kanske skulle ha kastat in handduken, allt för att säkra att Jokkmokks Stadsnät kan expandera och sträcka sig ut till även dom mest avlägsna platserna i kommunen.

Om du bor i något projektområde så kan du enkelt skicka en intresseanmälan genom att klicka på knappen vid varje projekt.

cables connected on server

Pågående projekt.

Pågående fiberprojekt är en status som ges till projekt som är just pågående. Här är planeringen färdig och vi håller oftast på att gräva, koppla och svetsa fiber på dessa ställen. Ett pågående fiberprojekt kan också ha den statusen på grund av att ett massivt förarbete har påbörjats.

Det behöver med andra ord inte alltid vara synligt att vi arbetar, eftersom det är mycket tillstånd och kontorsjobb som också måste utföras.

Ett pågående fiberprojekt har dock redan fått det intresset som behövdes för att det skulle gå vidare och snart är en snabb och stabil uppkoppling mot Jokkmokks Stadsnät en verklighet för många fastighetsägare på dom berörda orterna.

Många av dessa fiberprojekt är fler-åriga, vilket medför att även om dom finns under pågående projekt så behöver det inte betyda att dom är färdiga inom kort, vilket kan vara värt att tänka på.

Glöm inte att ditt intresse är vår motivation.