Pieski, Snesudden och Puottaure – Uppdatering!

Man kan knappast tro det, men vi sitter fortfarande och väntar på Trafikverkets tillstånd för att få börja gräva längs vägen upp mot Snesudden. Eftersom maskinen som ska utföra jobbet är på plats så har man påbörjat grävningar till fastigheter och annan förberedelse.

Det som saknas är godkännande från Trafikverkets projektansvarige, men något som skulle ta tre dagar har förvandlats till över 3 veckor utan svar. Vi är väldigt frustrerade över hur dåligt hanterat detta ärende är, helst när Trafikverket lovade att vi skulle få prioriterad hantering hos dom.

Anledningen att hela vår planering föll samman berodde förstås på att vi fått tillstånd att gräva i Kuouka, men att Trafikverket valde att dra in tillståndet i sista sekund. Vi blev sedan lovade snabb hantering hos dom för att få börja gräva upp mot Snesudden, så att vi inte skulle förlora värdefull projekttid i onödan. Något som då lät som en bra idé, men krävde enormt mycket omplanering av vår entreprenör och även av mig.

Trots att vi förstås är otroligt frustrerade över situationen så finns det inte så mycket att göra än att vänta på godkännade, något som känns fantastiskt sent. Snön faller inom kort och vintern brer ut sig inom dom närmsta dagarna. Något som gör att grävningsarbetet måste pausas fram till våren igen.

Även om byråkratin sätter käppar i hjulet för våra planer så hoppas vi att våra eminenta entreprenörer hinner med allt innan projekttiden är slut. Det är faktiskt sällan som så mycket går fel på en och samma gång, så tidigt i ett projekt. Jag håller tummarna att vi närmar oss toppen av denna uppförsbacke och kan få lite vind i ryggen framöver.

Som vanligt är det bara att kontakta mig om du har några frågor. Jag är lite upptagen just nu och nås bäst på E-post (adress nedan). Du kan förstås prova att ringa, men det kan vara svårt att få tag på mig stundvis på detta sätt.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *