Nu går det undan!

Jag fick precis besked från vår drifttekniker att både Stenträsk och Vajmat är redo att anslutas till tjänster nu. Jag kommer att gå ut med information till samtliga kunder personligen, så att ingen missar att det är igång.

Då Stenträsk och Vajmat båda tillhör våra pilotprojekt för PON (Passivt Optiskt Nätverk) så ber vi alla kunder att höra av sig om dom upplever några problem med sina fiberanslutningar. Enligt vår analys så ska det inte finnas några som helst problem, men tekniken är ny (för oss) vilket alltid är spännande på många sätt och erbjuder nya utmaningar.

För er som inte har haft utrustningen igång så krävs det att den kopplas in och att man väntar ungefär 10 minuter innan man kopplar in en dator. Orsaken är att den behöver uppdatera sig till senaste programvaran och även motta inställningarna från vårt system innan den är redo.

Efter 10 minuter är klart. Sedan är det bara att koppla in en dator via en av portarna på undersidan och öppna en webbläsare, så bör du hamna på beställnings-sidan för att aktivera en tjänst.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *