Fler problem i Kåbdalis!

I slutet på förra veckan fick jag beskedet att Trafikverket planerade att dra in vårt tillstånd att bygga fiberkanalisation i Kåbdalis. Orsaken var att det blivit så mycket problem förra säsongen, då det inte gick att samarbeta mellan olika entreprenader inom samma arbetsområde. Notera att detta var orsaken till att vi inte fick något tillstånd förra sommaren och arbetet således blev fördröjt.

Beskedet var att vi skulle flytta fram fiberarbetet till sommaren 2024 istället, vilket är ett scenario som skulle påverka hela fiberprojektet negativt.

Denna vecka har vi haft möte med Trafikverket för att hitta ett alternativ till att flytta projektet. Det verkar i dagsläget som att vi kan arbeta fram en lösning som fungerar för alla inblandade parter. Ingenting är garanterat ännu, men vi får helt enkelt bli mer flexibla, flytta och anpassa vårt fiberarbete så att det inte stör några andra pågående arbeten.

Risken är att driftsättningen av fibernätet i Kåbdalis blir lite fördröjt på grund av detta, men vi har förstås fortfarande målsättningen att allt ska vara igång nu i sommar. Vi är villiga att ta en fördröjning på några veckor istället för att allt ska flyttas fram ett helt år, helt enkelt.

Jag uppdaterar så fort jag vet något mer.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin


Urban Fjellström
IT Projektledare

Telefon: 0971-17168

Urban.fjellstrom@jokkmokk.se

Kategori:

Inga kommentarer ännu

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Filtrera resultat
Nyheter via e-post

Ange din e-postadress för att prenumerera på nyheter och få meddelanden om det senaste via e-post.

Om du får problem att prenumerera på nyheter så kan du kontakta oss så lägger vi upp dig manuellt.

Notera att du INTE behöver registrera ett konto på WordPress / Jetpack för att prenumerera på nyheter. Det räcker att verifiera e-post adressen så är allt klart.

Om du vill bli borttagen från listan så är det bara att kontakta oss så plockar vi bort dig.