Fler problem i Kåbdalis!

I slutet på förra veckan fick jag beskedet att Trafikverket planerade att dra in vårt tillstånd att bygga fiberkanalisation i Kåbdalis. Orsaken var att det blivit så mycket problem förra säsongen, då det inte gick att samarbeta mellan olika entreprenader inom samma arbetsområde. Notera att detta var orsaken till att vi inte fick något tillstånd förra sommaren och arbetet således blev fördröjt.

Beskedet var att vi skulle flytta fram fiberarbetet till sommaren 2024 istället, vilket är ett scenario som skulle påverka hela fiberprojektet negativt.

Denna vecka har vi haft möte med Trafikverket för att hitta ett alternativ till att flytta projektet. Det verkar i dagsläget som att vi kan arbeta fram en lösning som fungerar för alla inblandade parter. Ingenting är garanterat ännu, men vi får helt enkelt bli mer flexibla, flytta och anpassa vårt fiberarbete så att det inte stör några andra pågående arbeten.

Risken är att driftsättningen av fibernätet i Kåbdalis blir lite fördröjt på grund av detta, men vi har förstås fortfarande målsättningen att allt ska vara igång nu i sommar. Vi är villiga att ta en fördröjning på några veckor istället för att allt ska flyttas fram ett helt år, helt enkelt.

Jag uppdaterar så fort jag vet något mer.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin


Urban Fjellström
IT Projektledare

Telefon: 0971-17168

Urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *