En sak som jag känner är värd att påminna om är att fortsätta skicka in intresseanmälningar via vår hemsida.

När information gått ut om ett projekt så finns det ett intresse direkt, men efter några dagar så faller våra projekt i glömska och det är otroligt lätt att man missar chansen. Det är bara så vi människor fungerar och jag är precis likadan själv när ett erbjudande ramlar in i brevlådan.😅

Även om projektstarten för ditt specifika område är långt framåt i tiden, så är det faktiskt bra att visa sitt intresse redan nu. Det är annars lätt att man glömmer bort eller tänker att ”jag väntar tills dom börjar gräva”, vilket är en väldigt dålig idé som förvånansvärt många har. Oftast har tiden för att få en anslutning redan passerat, i alla fall under projektets ”billiga period”.

Om du missade att skicka en intresseanmälan i tid för ett projekt men vill ha fiber i efterhand, så kan vi oftast lösa det med en så kallad ”förtätning”. Detta sker dock till en helt annan kostnad och priset sätts oftast av entreprenören som kommer att utföra arbetet. Det är inte ovanligt att detta beräknas individuellt, då olika faktorer kan påverka priset rätt så mycket.

Kostnader som etablering och planering tillkommer också vilket blir mycket dyrare än under själva projekttiden, som nästan alltid har någon form av finansiering bakom som hjälper till att hålla ned priserna som kunden får betala.

När man ser grävmaskinen som redan är på väg att passera längs vägen så är allt redan planerat och färdigt. Om du inte skickat in din intresseanmälan innan dess så har vi helt enkelt antagit att du inte är intresserad heller, vilket gör att du inte finns med i våra beräkningar längre. Risken är då stor att du måste vänta tills projektet är färdigt och tillräckligt många vill ansluta sig för att entreprenörerna ska sätta igång med ett förtätnings-projekt.

Det jag vill påminna om är att intresseanmälan inte är bindande på något sätt. Det är bara en indikering att du är intresserad av en anslutning till Jokkmokks Stadsnät och att vi ska ta kontakt med dig när projektet drar igång, inget annat.

När projektet rent fysiskt är i startgroparna så skickas information och ett avtal ut till alla intresserade. När du läst och godkänt vårt avtal så skriver du under och återsänder det till oss, då är vi igång på allvar. 😊

Det kan också vara bra att skicka in en intresseanmälan även om man bor i ett område där det inte finns något planerat projekt i dagsläget. Om fler från ditt område har skickat in intresseanmälan för fiber, då kanske vi drar igång ett projekt och löser problemet. Så fantastiskt är det faktiskt. 😊

Om du INTE är intresserad!
Vad vi INTE vill att du gör är att du skickar en intresseanmälan för att du blivit uppmanad av en granne eller liknande, trots att du egentligen INTE är intresserad av en anslutning till Jokkmokks Stadsnät. Detta har hänt oss vid mer än ett tillfälle och ger oss en väldigt skev bild över hur intresset egentligen ser ut.

Detta är, trots att många tror att det gagnar projekt i deras byar, något som faktiskt kan förstöra hela projektet och skapa långvariga bekymmer för oss och boende i det berörda området.

Om många som visat intresse egentligen inte var intresserade alls så kan projektet tvingas avbrytas. Om detta sker så är vi oftast spärrade i många år innan vi kan ansöka om mer pengar eller tillstånd för att få bygga fibernät där igen. Ibland kommer chansen aldrig åter, vilket kan vara värt att tänka på. Detta är en otroligt tråkig situation som vi absolut vill undvika att hamna i, som du kanske förstår.

Om du är intresserad så är det därför viktigt att du visar ditt intresse, men bara om du verkligen är intresserad.

Intresset för en anslutning till Jokkmokks Stadsnät är vår motivation att fortsätta bygga och utveckla kommunikationen i Jokkmokks Kommun.

Tack för att du läst denna information.

Ha en jättebra dag!

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *