Uppdatering Fiberprojektet i Kåbdalis

Idag (tis 20/9) har vårt gräv-team åkt igenom Kåbdalis By (Område 5) för att se status på grävningar ut mot tomtgränsen. Dom har noterat att många inte utfört grävningen ännu, men meddelade samtidigt att dom påbörjar nere vid affären först nästa vecka. Detta blir första området som görs i själva byn.

Efter detta så kommer det eventuellt lite hopp mellan olika ställen i byn, vilket gör att jag inte kan ge något exakt besked om exakt när dom kommer till din tomt. På grund av detta uppmanar jag alla som tänkt vänta lite med att göra klart, att man utför grävningen helst nu i helgen. Ingen vill att projektet avstannar eller att vi förlorar värdefull tid just nu, för nu börjar det bli ont om den varan.

Samtidigt vill jag förvarna att vi har fått leveransproblem med många av dom tekniska lösningarna som krävs för fiberanslutningarna i Kåbdalis. Om det beror på krig eller Covid låter jag vara osagt. Jag har värvat hjälp från IT Norrbotten att försöka hitta en alternativ och smidig lösning.

Vi får hålla tummarna att det löser sig och att vi lyckas få tag på utrustningen, eftersom det är en akilleshäl i projektet just nu.

I övrigt ser det ut på följande sätt i Kåbdalis:

Mästertoppen – Område 1
All kanalisation blir färdigt i veckan, så till helgen är det bara att gräva igen eventuella kabeldiken. Fiber-teamet planerar att påbörja arbetet med att blåsa in fiber till kunder inom kort.

Blåfjell – Område 2
Här är det färdigt och alla kabeldiken går att gräva igen, om det inte är gjort ännu. Fiber-teamet planerar att påbörja arbetet inom kort i detta område.

Höghusbyn – Område 3
Här är det färdigt sedan länge. Fiber-teamet kommer att påbörja arbetet med att blåsa fiber inom kort.

Backbyn – Område 4
Eftersom det var många som inte gjort sin grävning, när gräv-teamet kontrollerade detta område, så hamnar Backbyn sist på listan. Gräv-teamet kommer att fokusera på att göra klart Kåbdalis By (Område 5) innan man går tillbaka till Område 4, vilket troligen är det snabbaste området att fixa, eftersom all kanalisation i princip är färdig redan.

Så ser det alltså ut just nu. Jag kommer att försöka uppdatera varje vecka, som vanligt. Samtidigt skickar jag ut SMS till alla med en länk till hemsidan. Tänk på att hemsidan inte riktigt fungerar bra med mobiltelefoner, så försök helst läsa informationen på en dator eller surfplatta.

Som vanligt går det utmärkt att skicka frågor och funderingar på min e-post, så svarar jag så fort jag får en stund över.


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *