Fler skador i Kåbdalis

Igår fick jag ett meddelande om att det pågående arbetet längs vägen genom Kåbdalis orsakat ännu fler skador på vår kanalisation. Bland annat multi-duct-system för distribution till fastigheter har blivit skadat, vilket kan göra att arbetet förskjuts något. Resurser som annars skulle arbeta med att få igång nätet måste istället gräva och laga dessa skador innan dom kan fortsätta, vilket förstås inte är utan konsekvens rent tidsmässigt.

I dagsläget så finns ingen anledning att vara oroliga över att vi inte ska hinna få igång fibernätet innan vintern, men samtidigt blir det mindre och mindre tid att korrigera dessa skador. Om framfarten och byggnationen av vägen orsakar mer skador, eller har orsakat skador som är okända för oss i dagsläget, så kan driftsättningen av fibernätet förskjutas.

Det är inte bara vår kanalisation som har blivit skadad, utan även fibernätet som ansluter Arvidsjaur, Kåbdalis och Jokkmokk kan ha blivit skadat på grund av byggnationerna. Det är tekniker från flera företag inblandade, vilka alla är på väg att undersöka och reparera deras fibrer och kanalisationer längs vägen. Detta gör förstås vårt arbete mer komplicerat och det är inte alltid lätt att avgöra vem som äger vad när skador uppstått.

Jag återkommer som vanligt när jag har något nytt att meddela. Jag tar gärna emot frågor och funderingar via e-post, så svarar jag så fort jag har tid. Just nu kan det vara svårt att nå mig via telefon.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *