Jokkmokks Stadsnät påbörjar omfattande bredbandsprojekt med stöd från EU!

Jokkmokks Stadsnät, Jokknet.se, tar ett gigantiskt steg framåt för att skapa en bättre digital framtid för invånare och företag i Jokkmokks kommun. Med stöd från Europeiska Unionen – NextGenerationEU har vi fått grönt ljus att genomföra den mest omfattande bredbandsutbyggnaden någonsin i Jokkmokks kommun. Det ska dessutom ske på flera områden som annars inte skulle vara möjliga att klara av rent ekonomiskt.

Projektet syftar till att eliminera digitala klyftor i kommunen genom att erbjuda pålitlig och snabb internetanslutning även på glesbygden. Se nedanstående överblickskartor för mer information och för att se om just du och din fastighet berörs av denna fiberutbyggnad.

Vi vill så klart att berörda parter engagerar sig i detta spännande projekt, men även att man hjälper till att sprida informationen om projektet till sina grannar, vänner och bekanta. Genom sociala medier och andra källor så kan vi tillsammans se till att väcka uppmärksamhet om utbyggnaden och göra att så många som möjligt får kännedom om den.

Hänvisa gärna dom som du tror kan vara intresserade av detta projekt till vår hemsida på https://utbyggnad.jokknet.se så att dom kan läsa mer information och skicka in en intresseanmälan själva.

Genom att så många som möjligt blir medvetna om projektet kan vi samtidigt säkra att det går att genomföra. Glöm därför inte att registrera ditt intresse, samt hålla dig uppdaterad om projektets framsteg via hemsidan.

Det går att prenumerera på nyheter på hemsidan, så att man får dom senaste nyheterna direkt som e-post och inte behöver hemsidan för att få rätt på det senaste. Denna funktion har varit omtyckt och många tycker att det är smidigt.

En viktig detalj att förstå!
Det är viktigt att förstå att även om planerna för utbyggnad finns, samt att den största finansieringen är säkrad, så är vi i en position där vi måste avbryta och lämna tillbaka pengarna om det saknas intresse. Det hade varit otroligt tråkigt, helst när vi nu för första gången någonsin lyckats få stöd tilldelat för att bygga ut fibernätet i dessa områden.

När planerna för detta påbörjades, redan 2021, så förutsatte vi att många skulle vara intresserade. Detta är förstås mer eller mindre en gissning från vår sida, men samtidigt något vi kalkylerat på för att få ekonomin i projektet att gå runt. Ditt och alla andras engagemang är därför avgörande för att göra detta projekt så framgångsrikt som möjligt.

Vi hoppas att alla som väntat på möjligheten att få fiber i fastigheten tar chansen och hoppar på detta tåg innan det är försent. Vänta inte med att göra en intresseanmälan tills andra gjort det. Skicka den så fort som möjligt. En intresseanmälan är inte bindande, den kostar ingenting, tar några minuter att göra klart och vi får chansen att checka av att just du är intresserad av en fiberanslutning. Det tar oss ett steg närmare att göra detta projekt till en verklighet.

När vi märker att intresset är tillräckligt stort så kommer vi att kontakta alla som lämnat en intresseanmälan med själva erbjudandet att få en fiberanslutning till fastigheten. Det är först då man tagit ställning till detta erbjudande och skrivit på ett avtal som det blir bindande.

Jag ville bara informera om detta så att ingen är orolig över att visa sitt intresse. Som vanligt kan frågor rörande dessa projekt kan skickas direkt till mig via e-post eller via telefon. Jag är lättast att få tag på via e-post, då jag ofta befinner mig i områden med dålig mobil mottagning.

Håll utkik på vår hemsida för dom senaste uppdateringarna rörande detta projekt.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Ett svar till ”Jokkmokks Stadsnät påbörjar omfattande bredbandsprojekt med stöd från EU!”

  1. 👍

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *