Stora ändringar i planerna!

Som ni säkert känner till så har arbetet med att bygga fibernät i Kuouka påbörjats redan och våra planer med att påbörja grävningsarbetet var redan i full gång. Vår entreprenör Install i Norr AB fick då beskedet från Trafikverket att på grund av pågående arbeten längs Väg 811 så har dom beslutat att förskjuta vårt arbete med flera månader. Det finns annars en risk att vårt arbete påverkar framkomligheten för lastbilar som kör material längs vägen.

Det är inte första gången som vi hamnat i denna situation, där vi fått förändrade förutsättningar i efterhand. Det är tyvärr ingenting som vi kan göra något åt, hur frustrerande det än är.

Denna gång har vi dock ett väldigt pressat tidsschema och har inte tid att stå still en hel sommar. Vi har därför beslutat att vi kommer att påbörja byggnationen av fibernätet i Pieski, Snesudden och Pottaure istället, för att sedan återgå till Kuouka när vi får tillstånd att gräva längs vägen igen.

Starten i Pieski, Snesudden och Puottaure kommer därför att ske mycket tidigare än vi planerat. Vilket gör att hela processen med att få in intresserade av fiberanslutningar i dessa byar plötsligt blev väldigt bråttom. En situation som inte är önskvärd från någon part i detta projekt.

På grund av detta så har jag redan skickat ut brev till alla i Pieski – Snesudden – Puottaure området med information och ett avtal. Dom borde komma in under vecka 26. Jag uppmanar alla som får detta brev att läsa igenom informationen och ganska omgående ta ett beslut om man vill ha fiberanslutning till fastigheten, skriva på avtalet och återsända den i bifogat svarskuvert så snart som möjligt. Helst ska detta ske redan under vecka 26, så att vi inte får ytterligare fördröjningar i planeringen.

Beslutet från Trafikverket krånglade till det ordentligt för våra planer, men om allt går vägen så kommer vi inte få några förseningar för när hela projektet beräknas färdigt. Det blir bara lite förändringar med starttider på dom olika områden vi bygger fibernät på.

Tack för er förståelse för situationen som uppstått och jag önskar er en trevlig sommar. Om ni har några frågor så är det bara att skicka ett mail eller ringa så ska jag försöka vara behjälplig.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

2 svar till ”Stora ändringar i planerna!”

  1. Profilbild för Johanna Lindberg
    Johanna Lindberg

    Imponerande att ni lyckas ställa om planerna!

    1. Tack Johanna. Vi hoppas att omställningen fungerar och att vi får alla tillstånd även för Pieski, Puottaure och Snesudden, annars blir det ännu mer problem framöver. 😊

      Det är bara att hålla tummarna. 😌

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *