Hej alla, nu har påsken passerat och jag tänkte skriva en uppdatering om framstegen på våra fiberprojekt i Jokkmokk. Jag är glad att kunna rapportera att hela projektet går framåt enligt plan och att vi ligger bra till på de flesta ställen. Den största utmaningen just nu är att få tiden att räcka till.

Även om projektet går framåt enligt plan, vill jag påminna er om att det fortfarande kan uppstå oväntade utmaningar längs vägen. Jag kommer förstås fortsätta att hålla er uppdaterade om projektets framsteg och informera er om eventuella förändringar som kan påverka er anslutning.

Tack för er fortsatta support och samarbete när vi arbetar för att bygga ut fibernätet för att förse alla med en snabb och tillförlitlig internetanslutning.

Kåbdalis
Planeringen inför fortsättningen av projektet i Kåbdalis är i full gång. Det som ligger på schemat är att få till en så sömlös övergång till vår nya teknikbod som möjligt. När vi tar den gamla ur bruk så kan man förvänta sig störningar i kommunikationen. Det kommer att gå ut information i förväg, så att ingen behöver vara orolig när det sker.

Mot Kvikkjokk
Jag har den senaste tiden fått in mycket frågor och funderingar rörande fiberutbyggnaden från Seitevare till Kvikkjokk. Alla tyckte det var positivt att projektet fått mer fotfäste och nu är på god väg att kunna genomföras. Jag ser fram emot mer intresseanmälningar nu när det börjar närma sig punkten då vi måste begära in offerter och ordna med upphandlingar.

Björkholmen
Utbyggnaden med fiber mot Björkholmen är förstås ännu på planeringsstadium. Det största problemet just nu är att få ihop det ekonomiskt. Om du bor i Björkholmen, eller har ett fritidshus där, och inte har skickat in någon intresseanmälan tidigare så är det dags att göra det nu.

Vajmat
Planeringen i Vajmat är i princip helt färdig nu och vi inväntar offerter från våra underentreprenörer. Om du bor i Vajmat och har avvaktat för att se vad som händer i projektet innan du bestämmer dig, så är det dags att skicka in en intresseanmälan nu, om du inte gjort det tidigare.

Stenträsk
Även i Stenträsk verkar det som att det blir fiber i slutänden. Eftersom vårt samarbete med Vattenfall gjort att mycket kanalisation redan är klar så kan vi hålla kostnaderna på en rimligare nivå än på många andra ställen dör detta saknas. Ingenting är garanterat ännu, men jag är betydligt närmare att lösa detta nu än tidigare.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin


Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *