Stopp i Backbyn!

Idag på morgonen meddelade vår entreprenör att på grund av skador i kanalisationen rörande Backbyn i Kåbdalis så kommer arbetet tvingas att avbrytas där. Dom måste avvakta tills det går att gräva upp och undersöka och vad som hänt.

Enligt uppgift har man provat att blåsa fiber till många olika tomter, inklusive dom som inte har någon fastighet ännu, utan att komma fram någonstans. Det är med andra ord ett stort problem någonstans i kanalisationen.

Under våren/sommaren 2023 utfördes flera arbeten längs vägen, bland annat dikning, som man misstänker kan ha skadat kanalisationen. Detta är förstås bara gissningar från vår sida, då vi inte med säkerhet vet varför kanalisationen är skadad i dagsläget. Denna del av fiberkanalisationen var sedan tidigare förlagd i samarbete med Vattenfall.

Detta medför tyvärr att samtliga i Backbyn kommer att få vänta till våren/sommaren 2024 innan vi har möjlighet att koppla in fastigheter till fibernätet där. Det är beklagligt, men samtidigt går det inte att stanna upp och lägga mer resurser på att försöka lösa

I övrigt så håller vår entreprenör med att ansluta fler kunder till fibernätet varje dag och jag kommer att skicka meddelanden via SMS/E-post till alla som är färdiga allt eftersom detta sker.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *