Igår meddelades att möjligheten att få ytterligare finansiering till delar av bredbandsutbyggnaden i Jokkmokks Kommun eventuellt är möjlig. Inget är skrivet i sten, men om allt går som beräknat och vi inte stöter på några hittills okända hinder så kommer sträckan Jokkmokk-Kvikkjokk få betydligt större chanser att kunna genomföras under nuvarande förhållanden.

Dels får vi möjlighet att ansluta områden där intresset eller antal invånare är låga, dels säkrar vi upp projektet med pengar för eventuellt fördyrande omständigheter efter sträckan.

Detta är förstås otroligt bra nyheter för alla som väntat på möjligheten att få tillgång till ett snabbt och stabilt bredband hela vägen upp till Kvikkjokk. Det känns faktiskt som att vi är på väg att lyckas dra igång och genomföra detta massiva bredbandsprojekt trots allt.

Jag vill samtidigt påminna alla om att fortsätta visa intresse för vår aktiva anslutning (A-paket) för att ytterligare säkra möjligheten att projektet går att genomföra. Än är vi inte i hamn med detta, men om allt vill sig väl så är det inte långt kvar innan arbetet kan påbörjas.

Som vanligt är det fantastiskt att höra att många delar med sig av information angående Jokknet och projekten via allt mellan sociala medier och på fikapausen på jobbet.

Allt som hjälper till att sprida informationen och öka intresset för att detta ska genomföras bidrar till att vi verkligen ska kunna genomföra projektet i slutänden.

Glöm inte att hänvisa till denna hemsida (utbyggnad.jokknet.se) så att alla har möjlighet att följa det senaste rörande IT projekten i Jokkmokks Kommun. =)

Om du vill veta mer om våra anslutningspaket så kan du klicka här.

Om du vill skicka in en intresseanmälan att ansluta dig, klicka här.

Du kan alltid läsa mer under ”Vanliga frågor” i menyn här ovanför, så kanske just din fråga blivit besvarad tidigare. Annars är det bara att höra av dig så ska jag försöka hjälpa så gott jag kan.

Med vänliga hälsningar/best regards
Varrudagáj/ Ustitlaš dearvvuođaiguin

Urban Fjellström
IT Projektledare
Telefon: 0971-17168
urban.fjellstrom@jokkmokk.se


Kommentarer

Ett svar till ”Ytterligare ett steg i rätt riktning!”

 1. Profilbild för Nils H Sikku
  Nils H Sikku

  Hej Urban!
  Tack för tydlig, bra och välformulerad informationstext!
  Mvh
  Nils-Henrik Sikku

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *